Szelektív hulladékgyűjtési tájékoztató Orosháza

 Tisztelt Ingatlantulajdonosok!

 2017. májusától Orosházán is elindul a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés, amely a lakosság számára díjmentesen igénybe vehető a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás részeként.  A szolgáltatás igénybe vételéhez szükséges sárga szelektíves edényzetek május 15-től július 30-ig folyamatosan kiosztásra kerülnek az Orosházi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. telephelyén.

 Kiosztás helye, címe: 5900 Orosháza, Fürdő u. 5. (amely a Nádasdi utca felől közelíthető meg).

 Az ingatlantulajdonosok 1 db sárga 240 vagy 120  literes szelektív hulladék gyűjtésére alkalmas edényt (a vegyes hulladék gyűjtésére szolgáló edényzet méretének függvényében) és a kertes házas övezetben ingatlanonként 1db 300 literes házi komposztáló edényzetet vehetnek át. A házi komposztáló edényzetet nem kell kihelyezni a zöldhulladék gyűjtési napján, házi komposztálásra alkalmas, amelyből értékes komposzt nyerhető. Amennyiben nincs igény az edényzetre nem szükséges az átvétele!!!

 A szelektív hulladékgyűjtő edényzetek tulajdonjoga Orosháza város új hulladékgazdálkodási közszolgáltatója a DAREH BÁZIS NONPROFIT Zrt., melynek használatáért nem kell bérleti díjat fizetni, azonban az átvétel a jogszabályi előírások alapján kötelező.

 Szelektív hulladékgyűjtő edények és komposztáló edények átvételi időpontja (Május 15.-Június 17.):

 Hétfőtől Péntekig: 10:00-18:00

 Szombat: 8:00-12:00

 Átvétel feltételei:

 -         Személyi igazolvány és lakcímkártya

 -         Átvételi elismervény

 -         Meghatalmazás, ha a számlafizetőnek nincs lehetősége az edény átvételére. A meghatalmazás csak 2 tanú aláírásával érvényes. Az átvételi elismervényre és a meghatalmazásra vonatkozó formanyomtatvány az Orosházi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. honlapjáról (www.ohunkft.hu) letölthető, vagy az ügyfélszolgálati irodában (5900 Orosháza, Fürdő u. 5.) is elérhető.

 

TÁJÉKOZTATÓ SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTÉSRŐL ÉS A GYŰJTÉSI IDŐPONTOKRÓL

 

A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés havi 1 alkalommal lesz elérhető az ingatlanhasználók számára. A társasházi övezetben a szelektív gyűjtés a szelektív szigeteken fog megvalósulni a szükséges járatgyakoriság mellett.

 A szelektív edénybe papír, műanyag és fém csomagolási hulladék együttesen helyezhető el:

 -         Papír csomagolási hulladék: papír, karton, italos doboz, papír alapú kiadványok és csomagolóanyagok

Ami nem kerülhet bele:
-    zsíros, szennyezett papírok, műanyagborító
-    használt egészségügyi papírok
-    indigó, faxpapírok
-    egyéb szennyeződéseket tartalmazó papírok (pl. olajos, zsíros, oldószeres)
-    használt papír zsebkendő, szalvéta
-     nejlon fólia, ragasztószalag (dobozok lezárásához használt)

 -         Műanyag csomagolási hulladék: ásványvizes és üdítős PET palack, műanyag fólia, italos és vegyszeres műanyag flakonok, műanyag zacskók és fóliák, tejfölös és joghurtos poharak, PP és HDPE jelzésű kozmetikai szeres flakonok. A poharak, flakonok és palackok KIMOSVA, LAPOSRA TAPOSVA 

Ami nem kerülhet bele:
-    vegyszeres, OLAJOS, ZSÍROS flakonok,
-    műa. játékok
-    videó- és magnókazetta
-    CD/DVD lemezek

 -         Fém csomagolási hulladékok: fém alapú eszközök, alumínium italos dobozok, konzerves dobozok, KIMOSVA, LAPOSRA TAPOSVA,  alufólia, fém zárókupak

Ami nem kerülhet bele:
-    vegyszeres, OLAJOS, ZSÍROS fémdobozok,
-    nem csomagolási eredetű fémhulladék
-    háztartási berendezések
-    festékkel vagy egyéb vegyszerrel szennyezett fémdobozok

 A hulladékgyűjtő szigetek változatlanul megmaradnak, az üveg csomagolási hulladékot mindenkinek oda kell vinnie, a kiosztott szelektíves hulladékgyűjtő edénybe nem helyezhetőek el.

 A szelektív hulladékgyűjtési napok megegyeznek a vegyes hulladék gyűjtési napjaival. A szelektív gyűjtőedények teljes körű kiosztásáig kérjük a Tisztelt Ingatlanhasználókat, hogy áttetsző zsákba helyezzék ki a vegyes hulladéktól elkülönített szelektív hulladékukat. A papír csomagolási hulladékot összehajtogatva, a műanyag- és fém csomagolási hulladékot légmentesen összepréselve kérjük elhelyezni.

 

Szelektív hulladékgyűjtési időpontok 2017. év

 

Kérjük a Tisztelt Ügyfeleinket, hogy ennek megfelelően a szelektív hulladékgyűjtő edényt – átmeneti időszakban áttetsző zsákot (max 240 liter) – reggel 6:00-ra az ingatlan elé kihelyezni szíveskedjen a kommunális edénnyel együtt a megfelelő szállítási napokon.

 

TÁJÉKOZTATÓ ZÖLDHULLADÉK GYŰJTÉSRŐL ÉS GYŰJTÉSI IDŐPONTOKRÓL

 

2017. májusától elindul a lakosság számára az elkülönítetten gyűjtött zöldhulladék ingatlan elől történő elszállítása, ami havonta 1 alkalommal lesz elérhető. Lakóingatlanonként legfeljebb 240 űrmértékű áttetsző zsákba, illetve gally, nyesedék esetén kötegelve (0,25 m3) szíveskedjenek kihelyezni. Zöldhulladékok közé különösen a fűfélék, falevelek, fás és lágyszárú kertinövények és azok részei, gallyak, ágak sorolhatók.

 Zöldhulladék gyűjtési időpontok 2017. év

 Május 8-12.

 Június 5-9.

 Július 3-7.

 Július 31.-Augusztus 4.

 Augusztus 28-Szeptember 1.

 Szeptember 25.-29.

 Október 23-27.

 November 20.-24.

 December 18.-22.

 December 25.-29.

 

A zöldhulladék gyűjtési napok megegyeznek a vegyes hulladék gyűjtési napjaival.

 Kérjük a Tisztelt Ügyfeleinket, hogy ennek megfelelően a zöldhulladékos zsákokat reggel 6:00-ra az ingatlan elé kihelyezni szíveskedjen a kommunális edénnyel együtt a megfelelő szállítási napokon.

 Zöldhulladék gyűjtésére alkalmas áttetsző zsákok ügyfélszolgálati irodáinkban (5900 Orosháza, Fürdő u. 5. Tel: 68/512-460 és az 5900 Orosháza, Könd u. 47-49. Tel: 68/898-076) megvásárolhatók ügyfélfogadási időben.

 A Gyűjtési időpontokkal kapcsolatos változtatás jogát fenntartjuk.

 

Tisztelettel:

 A DAREH Bázis Zrt. –vel közreműködve:

 Orosházi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.

 

Elérhetőség


Orosházi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság.
 

5900 Orosháza Fürdõ u. 5.
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: (68) 512-480
Fax: (68) 413-839

Naptár

December 2017
H K Sz Cs P Szo V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Térkép